Αυτοάμυνα Γυναικών

wing tsun αυτοαμυνα γυναικων

Η αυτοάμυνα για γυναίκες είναι αναγκαιότητα

Η εποχή που ζούμε είναι αρκετά δύσκολη σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Ένα από αυτά αποτελεί η αύξηση της επιθετικότητας της και της εγκληματικότητας, στοιχεία που μπορεί κάποιος εύκολα να συναντήσει αρκετά συχνά στο δρόμο, σε μία βόλτα, μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Πολλές φορές αποδέχτες αυτής της επιθετικής συμπεριφοράς αποτελούν οι γυναίκες ή ακόμη και τα παιδιά. Η δυνατότητα να μάθει μία γυναίκα να αμύνεται απέναντι σε τέτοια περιστατικά αποτελεί πλέον όχι μία πολυτέλεια, αλλά μία αναγκαιότητα.

 

Η πιο συχνή ερώτηση: ‘Πρέπει να αμυνθώ;’

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση πρέπει να είναι καταφατική για όλες τις γυναίκες. Μέχρι πρόσφατα, υπήρχαν απόψεις που γενικότερα δεν συνιστούσαν την άμυνα, στηριζόμενες στο σκεπτικό ότι αυτή θα προκαλούσε ακόμη χειρότερη αντίδραση του δράστη. Όμως λόγω των στατιστικών της αστυνομίας, οι οποίες δείχνουν ότι οι γυναίκες που έχουν αμυνθεί έχουν αποτρέψει ή τουλάχιστον περιορίσει τις επιπτώσεις της επίθεσης, έχει επικρατήσει η άποψη υπέρ της άμυνας.
Η άμυνα όμως θα πρέπει να ασκείται με σωστό τρόπο και με σύνεση.

Τι προσφέρουν τα μαθήματα αυτοάμυνας σε μια γυναίκα σε πρακτικό επίπεδο:

Τα μαθήματα παρέχουν ρεαλιστική αυτοάμυνα σε καθημερινές καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη μία γυναίκα.
Στα μαθήματα μαθαίνει μέσω απλών κινήσεων να αυτοπροστατεύεται.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μια γυναίκα μαθαίνει να προστατεύει όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα αγαπημένα της πρόσωπα (όπως για παράδειγμα τα παιδιά της).
Η προφύλαξη αποτελεί άλλο ένα ακόμη βασικό στοιχείο των μαθημάτων της αυτοάμυνας.
Μέσω της συνεχούς εξάσκησης ενσωματώνονται οι νέες κινήσεις πιο εύκολα και χωρίς κόπο στις ήδη υπάρχουσες κινήσεις μιας γυναίκας και με αυτό τον τρόπο μαθαίνονται πιο εύκολα.
Η συνεχής εξάσκηση δε γίνεται μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε ομαδικό (η εξάσκηση δε γίνεται μόνο ατομικά, αλλά γίνεται και ανά δυάδες/ζευγάρια που εναλλάσσονται).
Μέσω της συνεχούς εξάσκησης και της βελτίωσης των αντανακλαστικών αυξάνεται η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα μιας γυναίκας.
Τα μαθήματα αυτοάμυνα βοηθούν τη γυναίκα να εντοπίσει τα αδύνατα στοιχεία του αντιπάλου και να τα εκμεταλλευτεί προς όφελός της.

Τι προσφέρουν τα μαθήματα αυτοάμυνας στη φυσική ευεξία μιας γυναίκας:

Η αυτοάμυνα ενισχύει τη φυσική άσκηση.
Η συνεχής εξάσκηση τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο βελτιώνει τη σωματική κατάσταση μιας γυναίκας, με αποτέλεσμα να έχει ορατά αποτελέσματα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.
Τα μαθήματα αυτοάμυνας βοηθούν και ενισχύουν τον αυτοέλεγχο της γυναίκας.
Με άλλα λόγια μια γυναίκα μαθαίνει και γνωρίζει το σώμα της, τις δυνατότητές της, πώς να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τα μέλη του σώματός της.
Η αυτοάμυνα βοηθάει στην αυτογνωσία.
Η γυναίκα μαθαίνει ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία της και πώς μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελός της.
Ο συνδυασμός του μυαλού και του σώματος βοηθούν τη γυναίκα να λειτουργεί ισορροπημένα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Τι προσφέρουν τα μαθήματα αυτοάμυνας σε μια γυναίκα σε ψυχικό/ψυχολογικό επίπεδο:

Γνωρίζοντας αυτοάμυνα μια γυναίκα αισθάνεται πιο ασφαλής.
Η αυτοάμυνα βοηθά και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας.
Οι γνώσεις που παρέχονται στα μαθήματα της αυτοάμυνας μειώνουν το συναίσθημα του φόβου, του άγχους και του πανικού.
Τα μαθήματα αυτοάμυνας προσφέρουν ψυχική ευεξία.

 

 Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές

Αυτοάμυνα Γυναικών